ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat şi-a început lucrările Congresul mondial al găgăuzilor

09:44 | 05.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Cel de-al IV-lea Congres mondial al găgăuzilor şi-a început astăzi lucrările la Comrat. Forumul are o agendă de două zile ce va finaliza pe 6 mai, la Ceadîr-Lunga, cu un program dedicat sărbătorii populare „Hederlez”, comunică MOLDPRES.

Lucrările Congresului au demarat în dimineaţa zilei cu un serviciu divin oficiat la Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat. După aceasta, delegaţi din mai multe state s-au întrunit la Palatul de Cultură din localitate.

Agenda Congresului include trei sesiuni cu teme dedicate ştiinţei, educaţiei, culturii, dezvoltării economice, precum şi un forum pentru tineri cu genericul „Găgăuzia cheamă”.

Tot astăzi, delegaţiile participante vor vizita mai multe destinaţii turistice din autonomie printre care muzeele din satele Beşalma, Congaz, Avdarma, Mănăstirea „Sf. Dumitru” din Ceadîr-Lunga, Monumentul Bătăliei de la Cahul, Vinăria Cara Gani ş.a.

Sîmbătă, la şedinţa de totalizare a Congresului în UTA Gagauz-Yeri sînt aşteptaţi preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, Prim-ministrul Turciei, Binali Yildirim, şi Premierul Pavel Filip.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17003367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!