ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Intersecţiile din Soroca au fost decorate în stil naţional

10:54 | 05.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Mai multe intersecţii din municipiul Soroca au fost decorate cu desene ce ilustrează covoare naţionale moldoveneşti. Ideea îi aparţine Primăriei Soroca care mai are planuri de garnisire a localităţii în stil folcloric, informează MOLDPRES.

Contactat de Agenţie, Alexei Patraşcu, şeful Serviciului amenajare al Primăriei Soroca, a informat că iniţiativa a venit din partea edilului oraşului care a văzut aşa ceva într-un orăşel din Europa. „Ideea ne-a plăcut la toţi şi în urma mai multor audieri publice am convenit să desenăm la intersecţii covoraşe moldoveneşti”, a menţionat Patraşcu.

Potrivit funcţionarului sorocean, proiectul nu este unul costisitor. „Avem la Primărie un angajat talentat care poate picta bine şi care ne-a realizat ideile. Am plătit doar pentru vopsea, care este una specială, folosită de regulă la marcarea trecerilor de pietoni”, a precizat şeful Serviciului amenajare.

În altă ordine de idei, Alexei Patraşcu a subliniat că Primăria Soroca are mai multe planuri similare, menite să sporească atractivitatea turistică a localităţii. „După ce mai ornăm cîteva intersecţii, preconizăm să desenăm un brîu moldovenesc în zona Cetăţii Soroca. Totodată, la intrarea în oraş vom instala o hartă turistică cu dimensiunile 3x6 metri, precum şi un panou mare fosforescent „Eu iubesc Soroca!”. Instalaţii similare vom plasa şi în alte regiuni ale localităţii”, a punctat pentru MOLDPRES şeful Serviciului amenajare al Primăriei Soroca.

Soroca se regăseşte în lista celor opt oraşe din R. Moldova care au obţinut statut de municipiu în urma unei hotărîri de Parlament, adoptate în noiembrie 2016. Potrivit primarului de Soroca, Victor Său, „acesta este un lucru bun şi va aduce multe beneficii pentru soroceni, schimbarea aducînd defalcări suplimentare din impozitul pe venit al angajaţilor din Soroca la bugetul local”.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17003370

img17003370

img17003370

img17003370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!