ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Principatul Monaco își vor aprofunda cooperarea bilaterală

12:04 | 05.05.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, relatează MOLDPRES.

După întîlnire, cei doi oficiali au susţinut un briefing comun, în care au anunţat intenţia de a aprofunda cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun.

Șeful statului a specificat că Republica Moldova are ocazia să implementeze mai multe reforme în domeniul economic, în special, de atragere a investițiilor, menționînd că experiența Principatului Monaco va contribui la crearea în țara noastă a unor condiții economice și fiscale benefice pentru atragerea investitorilor străini.

De asemenea, Igor Dodon a comunicat că i-a lansat Prinţului de Monaco o invitaţie oficială de a vizita în curînd R. Moldova pentru a semna mai multe proiecte economice comune.

La rîndul său, prințul Principatului Monaco s-a declarat mulțumit de rezultatul întrevederii și a menționat că există multe posibilități de colaborare pentru viitoarele proiecte cu țara noastră.

Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, se află în perioada 4-5 mai într-o vizită în Republica Moldova la invitaţia Premierului Pavel Filip.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)