ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi executori judecătorești au fost sancționați disciplinar

17:33 | 05.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Mai mulţi executori judecătorești s-au ales cu sancţiuni disciplinare după ce au comis abateri de la lege, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului protocol, informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției, Colegiul disciplinar constituit pe lîngă Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a examinat, în luna aprilie, 21 de cauze cu implicarea executorilor judecătoreşti.

În urma discuţiilor, membrii Colegiului au decis aplicarea în cinci cazuri a unor amenzi, în mărime de pînă la 30 mii de lei, iar unui executor i-a fost aplicată sancțiune de suspendare a activității pe termen de şase luni.

Conform sursei citate, executorii judecătorești au fost penalizați pentru încălcarea obligațiilor profesionale, neglijență în efectuarea lucrărilor în procedura de executare, nerespectarea termenului de îndeplinire a acțiunilor procedurale sau refuzul nemotivat de a efectua acte de executare.

Colegiul disciplinar este format din şapte membri, dintre care doi sînt desemnați de Ministerul Justiției, trei de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, un reprezentant al mediului academic din domeniul dreptului şi un reprezentant al societății civile. Membrii colegiului sînt divizați în două complete de admisibilitate care se întrunesc săptămînal.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!