ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mariana Cherdivară-Eșanu a devenit vicecampioană europeană la lupte libere

10:48 | 06.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 mai /MOLDPRES/. Mariana Cherdivară-Eșanu (58 kg) a cucerit ieri seara medalia de argint la Campionatul European de lupte libere, care se desfășoară la Novi Sad (Serbia), comunică MOLDPRES.

Ea a avut șansa să devină campioană, conducînd în meciul final disputat cu Grace Jacob Bullen (Norvegia), dar pe final a fost egalată (3-3) și, conform regulamentului, s-a clasat pe locul doi. Sportiva moldoveană a învins-o în semifinală pe Laura Mertens (Germania, 4-2), iar în sferturile de finală a devansat-o pe Elen Johana Nilsson (Suedia, 5-0).

Performera este originară din Buda (Călărași). A fost lansată în sportul de performanță de Constantin Cobîlean. A participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cedînd în runda inaugurală.

Medaliatul cu bronz la Mondiale Mihail Sava (70 kg) s-a clasat  ieri pe locul 8, iar Andrei Romanov (125 kg) a ocupat treapta a 14-ea.

Anterior Andrei Perpelița (61 kg) și Svetlana Saenko (75 kg) au obținut medaliile de bronz.

Astăzi se vor încadra în concurs luptătorii de stil greco-roman Donior Islamov (59 kg) și Valentin Petic (66 kg), iar mîine - Valeriu Todercan (71 kg) și Daniel Cataraga (75 kg).

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al URSS și Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică. El este prezent la Novi Sad în postura de antrenor al lotului național de lupte feminine.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!