ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional „J. S. Bach”

16:01 | 06.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 mai /MOLDPRES/. Artişti din Germania,  România, Rusia, Ucraina şi R. Moldova vor participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internațional ”J. S. Bach”, care se va desfăşura în perioada 7-14 mai în capitală,  informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Sala cu Orgă  şi Fundaţia Culturală „J. S. Bach” în parteneriat cu Institutul Cultural Român „M. Eminescu” la Chişinău.

Directoarea Sălii cu Orgă,  Larisa Zubcu a menţionat că programul  Festivalului cuprinde patru concerte şi se va deschide mîine, la ora 18.30, cu  Gala organiştilor din Moldova. Ea va fi susținută de Anna Strezeva, Mihail Strezev și Reghina Nadkrenicinaia, la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău. Cel de-al doilea concert va fi prezentat pe 9 mai, ora 18.30,  la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei de Ansamblul de  acordeoniști „Concertino”, iar cel de-al treilea  - pe 11 mai și va fi susținut de  reputatul chitarist rus Evgheni Finkelstein. 

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional „J. S. Bach”  se va încheia în data de 14 mai cu una din lucrările monumentale ale compozitorului  - Marea Misă în si minor, BWV 232, o creație grandioasă, realizarea căreia presupune un efort artistic considerabil. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17003413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!