ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Concursul naţional de interpretare vocală ”Sonus”

13:07 | 08.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Peste 30 de tineri vocalişti din întreaga ţară participă la prima ediţie a Concursului naţional de interpretare canto estradă şi academic „Sonus”, care a fost lansată astăzi la Chişinău de către Asociaţia Coral-Muzicală din Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, preşedintele Asociaţiei Coral-Muzicale, Elena Marian, a menţionat că acest concurs își propune să devină o platformă de promovare a tinerilor muzicieni și să realizeze o interacțiune personală și profesională între participanți. Totodată, concursul are drept scop de a promova muzica de estradă din anii 60-90, muzica pop din repertoriul universal şi canto academic.

„Concursul este structurat în trei categorii de vîrstă, de la 12 la 25 de ani. „Cea mai tînără interpretă este  Daniela Pîntea din Chişinău, iar cel mai în vîrstă participant – Nicolae Ciumac din Bălţi. Participanţii în concurs la canto academic prezintă o piesă, o romanţă sau o arie a compozitorilor autohtoni şi o arie de operă din repertoriul universal, iar cei de la estradă -  o piesă din repertoriul muzicii de estradă naţională a anilor 60-90, şi alta de muzică pop din repertoriul universal”, a precizat Elena Marian.

Juriul este format din: Elena Marian (fondator și președinte), Vlad Mircos (compozitor), Angelica Munteanu (profesor Jazz), Carolina Gorun (interpretă), Andriano Marian (director Moldovan National Youth Orchestra).

La finalul concursului vor fi acordate 19 premii, inclusiv Marele Premiu. Laureaţii vor fi invitaţi în diverse proiecte lansate de Asociaţia Coral-Muzicală şi Moldovan National Youth Orchestra.

(Reporter N.  Roibu, editor A. Răileanu)

img17003444

img17003444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!