ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 10 mai 2017

14:36 | 09.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova în colaborare cu Proiectul "East Invest 2", finanțat de UE, invită presa la deschiderea Academiei pentru IMM-urile cu potențial de export.

Ora 10.00,  hotelul VisPas, str. A. Lăpuşneanu 26.

***

Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema: „9 Mai – Sărbătoarea care uneşte şi care desparte”, ediţia a 72-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 15.15,  Agenţia IPN.

***

Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu suportul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova va reuni, într-un concert de muzică clasică, tinere talente și muzicieni profesionişti de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul artistic va fi prezentat într-un șir de evenimente, respectiv pe 10 mai la orele 13.00 și 14.30, iar pe 12 mai evenimentul dedicat promovării valorilor culturale europene se va desfășura la ora 18.00.

Accesul la concerte este liber.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 8-10 mai, o vizită oficială în Republica Cehă.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde, în perioada 8-11 mai, o vizită de lucru în SUA unde participă la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München.

***

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei,  participă la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Forumul de Afaceri al oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se  desfășoară în perioada 9-11 mai, în capitala Ciprului, Nicosia.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!