ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 11 mai 2017

18:38 | 10.05.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Deputații Grupului parlamentar Popular European vor avea o întrevedere cu delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

Ora 10.30, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferința internațională cu tema: „Detenţiunea pe viaţă şi liberarea condiţionată înainte de termen”.

Ora 9.00, Radisson Blu Leogrand Hotel, sala Loft Lounge.

***

Va avea loc deschiderea ediţiei a XXI-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, dedicată aniversării a 180-a de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă, care se va desfășura în perioada 11-14 mai 2017.

Ora 10.00, Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, Pavilionul 3. 

Salonul va putea fi vizitat joi-sîmbătă între orele 9.00 şi 18.00, iar duminică de la 9.00 la 16.00.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00, sala de şedinţe din cadrul SA „Apă-Canal Chişinău”, str. Albişoara, 38.

***

Va avea loc o conferință de presă în scopul promovării Expoziției artistice a pictorului Iurie Lascevschi, cu genericul: ”IURIZM” (inaugurarea căreia va avea loc în aceeași zi, la ora 15.00, la adresa: mun. Chisinau, str. București, 64, ”Galeria L”).

Ora 11.00, Sala de conferințe a AIS MOLDPRES, str. Pușkin, 22, Casa Presei, et. 2.

***

Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova invită la o conferință de presă pentru a rezuma vizita în Republica Moldova a Prim-ministrului Turciei, E.S. Binali Yildirim, în zilele de 5-6 mai 2017.

Ora 11.00, Ambasada Turciei, str. Alexei Mateevici, 55.

***

Institutul de Creație Legislativă „Lex Scripta”, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: ”Venim să aducem pace și lumină între legiuitor și popor propunînd un sistem electoral optim pentru Republica Moldova".

Ora 10.00, Sala de conferințe a Agenției ”INFOTAG”.

***

Preşedintele Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, va susţine o conferinţă de presă la sediul PCRM.

Ora 12.00,  str. N. Iorga, 11.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde, în perioada 8-11 mai, o vizită de lucru în SUA unde participă la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München.

***

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei,  participă la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Forumul de Afaceri al oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se  desfășoară în perioada 9-11 mai, în capitala Ciprului, Nicosia.

(Editor L. Alcază)