ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Franței a demisionat, ca formalitate uzuală după alegerile prezidențiale

09:23 | 11.05.2017 Categorie: Externe

Paris, 11 mai /MOLDPRES/.Președintele Franței, Francois Hollande, a anunțat miercuri că guvernul condus de premierul Bernard Cazeneuve și-a înaintat demisia, în urma alegerilor prezidențiale, informează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Agenția menționează că demisia este o formalitate tradițională în Franța, după ce Curtea Constituțională validează alegerea unui nou președinte.

Într-o scrisoare către Cazeneuve, Hollande i-a cerut prim-ministrului demisionar să gestioneze problemele curente pînă la formarea unui nou guvern.

Viitorul președinte, Emmanuel Macron, urmează să-și preia mandatul duminică și nu a stabilit încă data pentru numirea noului cabinet.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!