ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană şi Belarus nu au ajuns la un acord privind eliberarea vizelor de călătorie

10:30 | 11.05.2017 Categorie: Externe

Minsk, 11 mai /MOLDPRES/.Uniunea Europeană şi Belarus nu au ajuns la un acord privind reducerea formalităţilor pentru eliberarea vizelor de călătorie, a anunţat miercuri ministrul adjunct de Externe din Belarus, Oleg Kravcenko, notează site-ul agenţiei Tass, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, Kravcenko a precizat că discuţiile recente privind rezolvarea situaţiei nu au avut niciun rezultat, dar procesul de ajungere la un acord va fi reiniţiat.

"Discuţiile au rămas în desfăşurare. Consultările recente care au avut loc la Bruxelles între departamentul consular al Ministerului belarus de Externe şi experţii Comisiei Europene au rămas fără niciun rezultat privind un acord. Dar procesul care are ca scop final ajungerea la o înţelegere a debutat", a spus diplomatul belarus, după ce a participat la Consiliul Atlantic de la Washington.

În luna ianuarie, Belarus a eliminat vizele de călătorie pentru cetăţenii din 80 de ţări străine, inclusiv toate statele membre UE, cu condiţia să intre pe teritoriul Belarusului prin aeroportul din Minsk şi să-şi limiteze şederea în ţară la cinci zile. Măsurile au avut ca scop îmbunătăţirea relaţiilor Administraţiei de la Minsk cu Occidentul.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

img17003504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!