ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres” a semnat un Acord de cooperare cu Agenţia Anadolu din Turcia

10:24 | 11.05.2017 Categorie: Social

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Conducerea Agenţiei Informaţionale de Stat „Moldpres” a semnat vineri, 5 mai, un Acord de cooperare cu Agenţia Anadolu din Turcia. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei la Chişinău a Premierului Republicii Turcia, Binali Yildirım, relatează MOLDPRES.

Documentul semnat prevede schimbul de ştiri în limbile engleză şi rusă, de fotografii şi materiale video. De asemenea, părţile s-au obligat să nu ofere ştirile persoanelor terţe şi să nu utilizeze materialele în scopuri comerciale sau de divertisment.

Actul mai prevede că ambele părţi au dreptul să redacteze materialele cu condiţia că nu vor schimba conţinutul. Cele două agenţii şi-au luat angajamentul să facă schimb de experienţă şi asistenţă tehnică prin comunicarea dintre redactori, reporteri şi fotoreporteri.

“Acordul va facilita schimbul de ştiri ce ţin de evenimentele de anvergură din cele două ţări şi se înscrie organic în contextul extinderii relaţiilor bilaterale dintre R. Moldova şi Turcia”, a specificat Simion Ropot, redactor şef în cadrul AIS „Moldpres”.

Actualmente Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres” face schimb de informaţii în baza unor acorduri similare cu agenţiile de ştiri: Agerpres (România), ITAR-TASS (Rusia), Ukrinform (Ucraina), Belta (Belarus), BTA (Bulgaria), Xinhua (China).

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)