ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul CC privind sistemele de supraveghere a traficului rutier va fi publicat în Monitorul Oficial

13:54 | 11.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Hotărîrea Curţii de Conturi (CC) cu privire la aprobarea raportului auditului instituției asupra managementului sistemelor de supraveghere a traficului rutier va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Raportul are aproape 100 de pagini şi scoate în evidenţă mai multe nereguli şi abateri de la prescripţiile cadrului normativ. De asemenea, CC a constatat că sistemul de supraveghere propriu-zis nu a fost racordat  la principiul cost-eficienţă, iar managementul defectuos a dus la amplificarea fenomenului corupţiei.

În document CC a mai specificat că lipsa unui proiect bine structurat a generat în multe cazuri cheltuieli duble. De asemenea, în urma auditului s-a stabilit că procedura contravenţională aplicată de Ministerul Afacerilor Interne la constatarea încălcărilor traficului rutier prin intermediul unităţilor de supraveghere nu este formalizată. În consecinţă, actele întocmite nu corespund cerinţelor Codului Contravenţional şi pot fi declarate nule.

În raportul CC auditorii au stabilit că în perioada 2014-2015  managementul defectuos al sistemului de supraveghere video a traficului rutier a adus prejudicii de peste 150 mln lei bugetului de stat.

Potrivit autorităţilor, sisteme de monitorizare  foto-video a traficului rutier au fost instalate în 41 de zone din capitală şi în 21 de zone din 13 raioane.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!