ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consilierii PSRM au început colectarea semnăturilor pentru demiterea primarului capitalei

14:38 | 11.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor din Moldova în Consiliul Municipal Chişinău au demarat astăzi procedura de colectare a semnăturilor pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă, informează MOLDPRES.

Consilierii socialişti au început colectarea propriu-zisă a semnăturilor în după-amiaza zilei în apropierea Oficiului poştal central, iar printre primii semnatari a fost şi şeful statului Igor Dodon.

Potrivit consilierului PSRM, Ion Ceban, grupul de iniţiativă are la dispoziţie 60 de zile pentru a colecta aproximativ 70 de mii de semnături, după care Comisia Electorală Centrală (CEC) va trebui să se expună cu privire la respectarea procedurilor. El a specificat că în această acţiune vor fi implicate 460 de persoane, iar referendumul de demitere a primarului general ar putea avea loc în luna octombrie.

Anterior primarul Dorin Chirtoacă a calificat inițiativa PSRM de organizare a unui referendum de demitere a sa drept “lipsită de sens”.

La 27 aprilie Curtea de Apel a admis organizarea referendumului pentru demiterea edilului capitalei Dorin Chirtoacă, iar astăzi Judecătoria sectorului Buiucani a eliberat  listele de semnături necesare pentru iniţierea procedurii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!