ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 2018 autorizațiile de transport rutier vor fi eliberate prin sistemul ”e-Autorizație”

16:16 | 11.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Hotărîrea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind eliberarea şi utilizarea autorizaţiilor de transport rutier va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii, regulamentul va intra în vigoare după două luni de la data publicării, iar prevederile referitor la obligativitatea utilizării exclusive a sistemului informaţional “e-Autorizaţie transport” vor fi aplicate din 1 ianuarie 2018.

Regulamentul prevede că autorizaţiile vor fi eliberate contra unui cost stabilit, în limitele stocului doar transportatorilor înregistraţi. Astfel, pentru a beneficia de serviciile oferite de Agenția Națională Transport Auto, operatorii de transport rutier, precum și persoanele fizice urmează să se înregistreze în sistemul informațional ”e-Autorizație transport”, să depună o solicitare în care să indice tipul documentului pe care îl solicită şi să înapoieze autorizaţia pe care au deţinut-o anterior.

Conform documentului, după depunerea cererii, operatorul de transport rutier va primi o notificare prin care va fi anunțat dacă solicitarea sa a fost acceptată sau nu.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!