ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi boxeri moldoveni vor evolua în semifinala turneului Centura de aur ”Nicolae Linca”

17:32 | 11.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Vadim Ivaniuc (60 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg) vor concura mîine în semifinala turneului internațional Centura de aur ”Nicolae Linca”, ce se desfășoară la Iași (România), relatează MOLDPRES.

În seara zilei urmează să boxeze Igor Bejenaru (60 kg) și Dumitru Gumen (91 kg). Vlad Gavriliuc (64 kg) și Andrei Zatușevschi (81 kg) au suferit înfrîngeri în runda inaugurală a turneului.

Din lotul moldovean condus de Antrenorul Emerit Petru Caduc mai face parte supergreul Alexei Zavatin.

La turneu participă aproximativ o sută de boxeri din 14 țări: Rusia, Ucraina, Italia, Irlanda, Spania, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Tunisia, R. Moldova, Serbia, Croația, Belgia și România. Țara gazdă s-a prezentat la cea de a 42-a ediție a competiției cu echipa naţională din care nu lipsesc campionul mondial APB, Mihai Nistor, precum şi proaspeţii campioni europeni de tineret Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie. Conform oficialilor Federației Române de Box, centurile de campion sînt fabricate special şi nu s-au schimbat faţă de cele acordate la prima ediţie, în 1972.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!