ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie personală a artistului plastic Iurie Laşcevschi a fost vernisată la Chişinău

17:51 | 11.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. O expoziţie personală de pictură cu genericul „Iurizm” a artistului plastic Iurie Laşcevschi  a fost inaugurată  astăzi la „Galeria L” din capitală,  informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde circa 30 de lucrări realizate de autor în ultimul timp şi a fost prilejuită de împlinirea de către el a 30 de ani de activitate.

În cadrul vernisajului, doctorul în filologie Igor Sosnovschi a menționat că Iurie Laşcevschi este un pictor modernist care se deosebeşte de ceilalţi artişti prin faptul că reuşeşte să fie în creaţia sa și impresionist, şi expresionist, și realist.   

Directorul Galeriei L, Pavel Liubici i-a înmînat lui Iurie Laşcevschi trofeul pentru „unicitate în pictură”,  obţinut în cadrul concursului de artă contemporană organizat de instituţia pe care o conduce şi la care au participat peste 50 de pictori ruşi din R. Moldova.

Iurie Laşcevschi s-a născut în anul 1965 în oraşul Chişinău.  A absolvit Colegiul de Arte Plastice şi Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău.  În  2004 a devenit membru al tovărăşiei „M-Art”, în prezent Asociaţia Pictorilor Ruşi din R. Moldova. A participat la peste 60 de expoziţii din ţară şi de peste hotare. Lucrările sale se află în colecţii private din R. Moldova, Italia, România, Rusia, SUA şi din alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 31 mai.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17003527

img17003527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!