ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Manchester United și Ajax s-au calificat în finala Europa League

09:08 | 12.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Manchester United și Ajax Amsterdam s-au calificat ieri seară în finala Europa League la fotbal, relatează MOLDPRES.

Manchester United a promovat după ce a terminat la egalitate cu Celta Vigo pe teren propriu, 1-1 (1-0), în manșa a doua a semifinalelor.

După 1-0 la Vigo, echipa antrenată de Jose Mourinho a deschis scorul prin Marouane Fellaini (17), însă a fost dominată tot meciul de galicieni, care au egalat prin Facundo Roncaglia (85).

United este neînvinsă acasă de 18 meciuri în cupele europene (14 victorii, 4 egaluri).

Manchester United, care va întîlni în finala de la Stockholm, din 24 mai, pe Ajax Amsterdam, va încerca să cîștige singurul trofeu care îi lipsește din palmares, Europa League.

Ajax Amsterdam s-a calificat în finala Europa League la fotbal, joi seară, deși a fost învinsă în deplasare de Olympique Lyon, cu scorul de 3-1 (2-1), în manșa a doua a semifinalelor.

Formația olandeză a reușit calificarea în ultimul act grație victoriei cu 4-1 din tur.

''Lăncierii'' au deschis scorul și la Lyon, prin Kasper Dolberg (27), dar Alexandre Lacazette a reușit să întoarcă scorul în finalul primei reprize, printr-o dublă (45 — penalty, 45+1). Rachid Ghezzal (81) a mai marcat o dată pentru OL, dar gazdele nu au mai reușit golul care să trimită meciul în prelungiri.

Ajax Amsterdam va încerca pe 24 mai să cîștige singurul trofeu care îi lipsește din palmares, Europa League.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17003532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!