ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exercițiile de luptă comune româno-britanice-americane în Marea Neagră încep astăzi

09:50 | 12.05.2017 Categorie: Externe

Washington, 12 mai /MOLDPRES/. Peste 700 de militari din România, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii vor desfășura, de vineri pînă luni, în apele teritoriale ale României, un amplu exercițiu de antrenament, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, Fregata "Regele Ferdinand", Dragoarele Maritime "Lt. Dimitrie Nicolescu" și "Lupu Dinescu", împreună cu distrugătorul american USS "Oscar Austin" vor executa proceduri de luptă antisubmarin și de luptă împotriva amenințărilor de la suprafață.

Sînt programate exerciții de luptă antiaeriană iar simularea inamicului va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române și de două avioane de vînătoare Typhoon din partea Forțelor Aeriene Britanice, informează comunicatul citat.

Exercițiile au ca scop creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și consolidarea interoperabilității între țările membre ale Alianței Nord-Atlantice care participă la aplicație, precum și între categoriile de forțe participante.

USS "Oscar Austin", distrugător din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acțiune și cu sisteme de artilerie navală și de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarului pe o rază de peste 1.000 de kilometri.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!