ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un program dedicat Zilei Europei a fost pregătit la Bălţi

09:50 | 12.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Mai multe acțiuni au fost pregătite astăzi în municipiul Bălţi cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, transmite MOLDPRES.

Evenimentul, devenit tradiţional pentru localitate, este organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Centrul interactiv european „Pro Europa” şi Consulatul General al României la Bălţi. În acest an pentru prima dată în planificarea Zilei Europei s-a implicat şi Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi, care este partenerul ADR Nord în mai multe proiecte de dezvoltare regională.

Principalele acţiuni din agenda sărbătorii vor derula pe parcursul zilei în Piaţa Vasile Alecsandri şi Aleea Clasicilor din centrul oraşului. Programul va debuta cu un program literar-artistic cu genericul „Prin artă – în Europa”. După aceasta va urma inaugurarea unei expoziţii dedicate nivelului de trai în Uniunea Europeană şi R. Moldova.

Totodată, va fi organizată o expoziţie a meşterilor populari şi un flash-mob despre Europa. De asemenea,  va avea loc un concert pregătit de Colegiul de Pedagogie şi Muzică din Bălţi. Toată ziua la Bălţi vor fi prezente echipe de voluntari care vor distribui materiale informative şi vor discuta cu cetăţenii despre semnificaţia Zilei Europei.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost marcată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți. Pînă în prezent, în zona de nord a ţării au fost realizate, iar multe au continuitate, zeci de programe de dezvoltare regională, susţinute de ţări din UE. Datorită suportului partenerilor europeni, în raioanele din Regiunea Nord au fost iniţiate proiecte ce ţin de asigurarea cu apă, managementul deşeurilor, dezvoltarea apiculturii, infrastructurii drumurilor, agriculturii, sectorului turistic etc.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17003535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!