ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victoria Iftodi a depus jurămîntul în calitate de judecător la Curtea Constituţională

10:43 | 12.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Noul judecător al Curţii Constituţionale (CC) Victoria Iftodi a depus astăzi jurămîntul în faţa Legislativului şi a şefului statului Igor Dodon, relatează MOLDPRES.

Victoria Iftodi a fost selectată pentru funcţia de judecător CC prin concurs şi va deţine un mandat pentru o perioadă de şase ani. Aceasta va ocupa locul lui Alexandru Tănase, căruia i-a expirat mandatul pe 14 aprilie curent.

Victoria Iftodi este născută la 13 ianuarie 1969 în satul Lalova, raionul Rezina. Pe parcursul ultimilor ani a deţinut mai multe funcţii în stat printre care şi cea de ministru al Justiţiei (2004-2006) şi cea de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză. În aceeaşi perioadă, prin cumul, a îndeplinit şi misiunea de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Algeriană Democrată şi Populară, în Regatul Spaniei, la UNESCO şi Uniunea Latină.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17003539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!