ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel îl va primi luni la Berlin pe noul președinte francez Emmanuel Macron

14:10 | 12.05.2017 Categorie: Externe

Berlin, 12 mai /MOLDPRES/.Cancelarul german Angela Merkel îl va primi luni pe noul președinte francez Emmanuel Macron, a doua zi după ce acesta își va prelua oficial atribuțiile, a anunțat vineri purtătorul de cuvînt al cancelariei germane Steffen Seibert, citat de AFP și Reuters, preluate de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Cancelarul are bucuria de a-l primi luni la sfîrșitul după-amiezii la cancelarie pe noul președinte francez", a indicat vineri purtătorul de cuvînt, în cadrul conferinței de presă obișnuite.

Macron, care a cîștigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de președinte al Franței, a declarat pentru canalul digital francez CNews Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European și o apropiată a lui Macron.

Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara, după anunțul rezultatului alegerilor, a anunțat atunci purtătorul de cuvînt al cancelarului german. Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că ''dorește cu nerăbdare o cooperare strînsă, în spiritul prietenei tradiționale franco-germane'', a spus Seibert.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!