ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac terorist în Pakistan: Cel puţin 10 oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi

14:40 | 12.05.2017 Categorie: Externe

Islamabad, 12 mai /MOLDPRES/.Cel puțin 10 persoane au fost ucise vineri într-o explozie "de anvergură" produsă în provincia Baluchistan, în sud-vestul Pakistanului, au anunțat poliția și martori, relatează AFP și Reuters, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Deflagrația a vizat aparent un convoi în care se afla vicepreședintele Senatului pakistanez, Maulana Abdul Ghafoor Haidari, care a fost rănit, la fel ca "numeroase" alte persoane, potrivit poliției, care evocă posibilitatea ''unei bombe sau a unui atentat sinucigaș'.

Potrivit Reuters, explozia s-a produs în orașul Mastung, 50 km de capitala provincială Quetta. Imaginile difuzate de televiziune arată un vehicul distrus de explozie.

Senatorul Abdul Ghafoor Haidari, vicepreședintele camerei superioare a parlamentului pakistanez, a declarat pentru Reuters, la cîteva minute de la explozie, că în opinia sa chiar el a fost ținta atacului și că a suferit răni minore.

"Convoiul în care mă aflam se ducea spre Mastung și s-a produs o explozie. Sînt multe victime deoarece erau multe persoane în convoi", a declarat el telefonic.

Militanți separatiști din Baluchistan au lansat de cîteva decenii o campanie împotriva guvernului central, revendicînd o parte mai mare din resursele naturale ale provinciei.

În provincie, care are granițe cu Afganistanul și Iranul, acționează de asemenea talibani și alți militanți islamiști.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!