ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sîmbătă-luni, 13-15 mai 2017

18:41 | 12.05.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sîmbătă, 13 mai

Parlamentul va participa, în premieră, la ”Orășelul European”, organizat tradițional de Delegația UE în Republica Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră.

Președintele Parlamentului Andrian Candu va fi prezent la ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, iar, ulterior, se va afla la cortul informativ al Parlamentului, unde va discuta cu vizitatorii.

Ora 13.00, Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfînt”.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la deschiderea oficială a Orăşelului European.

Ora 13.00, Grădina Publică „Stefan cel Mare şi Sfînt”.

***

Regimentul de Rachete Antiaeriene desfăşoară ceremonia consacrată aniversării a 25-a de la creare.

Ora 10.00, orăşelul Durleşti, strada Nicolae Testemiţanu, Regimentul de Rachete Antiaeriene.

***

La Chișinău va avea loc Turneul Național de șah între echipe „Familia șahistă”.

Tragerea la sorţi va avea loc la ora 10.00.

Începutul primei runde – la ora 10.30, Clubul de șah, str. Șciusev, 111.

***

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Fundația Progress din România invită la evenimentul de lansare a spațiilor cetățeniei active din cadrul proiectului „Al treilea spațiu al comunității”.

Ora 11.00, Biblioteca Publică de Drept, str. Armenească, 42.

***

Federația de Automobilism din Moldova, Ministerul Tineretului și Sportului și Clubul sportiv de Offroad Terra Valahia desfășoară, în zilele de 13-14 mai, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Offroad.

Ora 10.00, or. Șoldănești, Piața Primăriei.

Duminică, 14 mai

Centrul Militar Chişinău, în comun cu Primăria municipiului Chișinău și Preturile de sector, organizează „Ziua recrutului”.

Ora 11.00, Piața Marii Adunări Naționale.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Familiei „În familie, acolo este locul meu”, la care vor fi premiați cîștigătorii concursului național „Familii diferite, aceeași dragoste”, organizat de minister în perioada 18 aprilie - 11 mai curent.

Ora 11.00, Centrul Republican pentru Copii și Tineret, ARTICO, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 169.

Luni, 15 mai

La Chișinău va avea loc Reuniunea UNICEF în domeniul Sănătății și Nutriției Mamei și Copilului.

Ora 8.30, sala de conferințe a Radisson Blu, et. 1.

***

Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Formările universitare francofone din universitățile membre AUF în Moldova, organizează Festivalul Științelor în limba franceză. Evenimentul va fi organizat pentru prima data în Republica Moldova și va avea loc la Chișinău, în perioada 15-19 mai 2017.

Programul evenimentului cuprinde:

Ora 13.30 - prezentările ”Inteligența artificială” și ”Detectarea radioactivității dronelor” vor avea loc la Formarea universitară francofonă Informatică de la Universitatea Tehnică din Moldova, str. Studenților 9/9, bloc 3, sala 609.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!