ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În centrul capitalei a fost inaugurat „Orăşelul European”

15:25 | 13.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, a organizat astăzi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chişinău o nouă ediţie a „Orăşelului European”, informează MOLDPRES.

În cadrul „Orăşelului European” au fost instalate corturi cu prezentări ale proiectelor finanţate de UE, unde vizitatorii pot afla despre asistenţa acordată de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea R. Moldova.

La eveniment au participat şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, reprezentanţi ai administraţiei publice şi centrale, ai misiunilor diplomatice acreditate în ţara noastră.

În alocuţiunea sa, şeful Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola, a menţionat că la 25 martie 2017 s-au împlinit 60 de ani de la Tratatul de la Roma, cînd a fost instituită Comunitatea Europeană, angajament care a fost reînnoit de către statele membre ale UE în anul curent.

Potrivit oficialului, Uniunea Europeană este una dintre cele mai mari puteri economice din lume şi este construită pe fundamente sociale: pace, libertate, drepturile omului, stat de drept. „Vom continua să sprijinim reformele economice din R. Moldova, să atingem un nivel care să asigure un viitor mai bun pentru Dvs., pentru copiii Dvs.”, a subliniat Pirkka Tapiola.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mulţumit Delegaţiei UE pentru organizarea acestui orăşel european şi pentru suportul acordat ţării noastre în dezvoltarea economică, accentuînd că R. Moldova întreprinde paşi concreţi pentru a se apropia de valorile europene, pentru a fi mai puternică alături de UE.

Tradiţional, Orăşelul European va găzdui un Festival Cultural European, care va fi lansat oficial mîine, la ora 13.00. Pe parcursul unei săptămîni, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activităţi menite să ofere o imagine de ansamblu a diversităţii culturale europene. Vizitatorii orăşelului vor avea posibilitatea să participe la lecţii de limbi moderne, să asculte recitaluri ale unor formaţii muzicale locale şi internaţionale, să vizioneze filme, precum şi să guste din bucătăriile tradiţionale europene.

Festivalul Cultural European se va încheia pe 19 mai cu un concert prezentat de Youth Orchestra şi cu vizionarea filmului „My father and son”, produs în Turcia.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17003582

img17003582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!