ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un protest împotriva modificării sistemului electoral a avut loc în capitală

14:33 | 14.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Reprezentanți ai societății civile și ai partidelor de opoziție au participat astăzi la un protest în fața Legislativului în care au cerut retragerea definitivă a iniţiativelor de modificare a sistemului electoral și menţinerea modalității actuale de vot, informează MOLDPRES.

Oamenii s-au adunat în fața Parlamentului înarmați cu pancarte pe care scria „Miliardul, nu uninominalul”, „Retragere” și au scandat slogane precum “Noi nu cedăm” și “Victorie Moldova”.

Mai mulți activiști civici au vorbit în fața protestatarilor și au adus argumente împotriva modificării sistemului de vot. De asemenea, ei au cerut retragerea cît mai urgentă a inițiativelor propuse în Parlament.

La 5 mai curent, Legislativul a aprobat în primă lectură două proiecte de modificare a sistemului electoral -  propunerea PD privind introducerea votului uninominal și a PSRM privind votul mixt. După consultări, Comisia juridică, numiri și imunități a decis comasarea proiectelor pentru lectura a doua. 

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17003597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!