ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost inaugurat Festivalul Cultural European

11:02 | 15.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. În Grădina Publică  „Ștefan cel Mare și Sfînt” din capitală a avut loc ieri deschiderea oficială a Festivalului Cultural European, organizat de către Delegația Uniunii Europene în R. Moldova, informează MOLDPRES.

În alocuţiunea sa, șeful Delegației UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a menţionat că festivalul, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai, are drept scop de a prezenta, prin diferite activităţi, o imagine de ansamblu a diversităţii culturale europene.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii, Monica Babuc, a remarcat că prin cultură, la fel precum și prin istorie și tradiție, sîntem demult membri ai comunității europene, cultura fiind domeniul care unește și care depășește toate animozitățile. Potrivit oficialului,  pe parcursul acestei săptămîni publicul iubitor de frumos din ţara noastră va putea lua cunoștință de mai multe perle din cinematografia europeană, inclusiv din cea a Moldovei, care are o pagină de glorie înscrisă în istoria cinematografiei universale. 

Evenimentul a continuat cu un spectacol muzical, urmat de o serie de activități pentru copii. Tot ieri, au fost prezentate filmele „Ana, mon amour” (România), “Run Lola Run” (Germania) și “Tunul de lemn” (Republica Moldova).

Astăzi,  începînd cu ora 17.00, vor fi proiectate filmele „Fly amay home” (Austria), „Nice People” (Suedia) şi „Stranger in paradise” (Regatul Ţărilor de Jos), iar mîine, de la ora 18.00 -  peliculele „Truman” (Spania) şi „Strugurii” (Republica Cehă).

Festivalul se va încheia vineri, 19 mai, cu un concert de operă susţinut de Youth Orchestra.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)