ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Merkel și Macron sînt dispuși să schimbe tratatele ca parte a modernizării Uniunii Europene

09:30 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Berlin, 16 mai /MOLDPRES/.Cancelarul german Angela Merkel și noul președinte francez Emmanuel Macron au declarat luni, la Berlin, că sînt pregătiți să schimbe actualele tratate ca parte a modernizării Uniunii Europene, relatează DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Dacă putem spune de ce, pentru ce și care este motivația din spate, Germania ar fi, cu siguranță, pregătită să facă acest lucru", a declarat Merkel, care l-a primit la Berlin pe Macron, la doar o zi după învestirea acestuia ca președinte al Franței.

Macron a exprimat aceeași poziție ca Angela Merkel: "Nu există niciun tabu pentru noi în legătură cu acest lucru".

Întîlnirea de luni a celor doi lideri va fi urmată de o ședință comună de guvern franco-germană în iulie, care va veni după alegerile parlamentare din Franța.

"Pîtem da Uniunii Europene o nouă dinamică", a afirmat Merkel în conferința de presă comună cu Macron.

"Germania va prospera pe termen lung numai cînd și Europa va prospera", a adăugat ea.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003633

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!