ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un jurnalist cunoscut pentru anchetele privind traficul de droguri a fost asasinat în Mexic

10:31 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Ciudad de México, 16 mai /MOLDPRES/. Javier Valdez, un jurnalist mexican cunoscut în plan naţional şi internaţional pentru anchetele sale privind traficul de droguri, a fost asasinat în oraşul Culiacan din nord-vestul Mexicului, fiind cel de-al şaselea jurnalist ucis în această ţară în ultimele două luni, potrivit AP, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

Valdez a fost împuşcat mortal luni după-amiază, în apropierea sediului publicaţiei Riodoce, cofondată de jurnalist, fiind atacat de mai multe persoane înarmate.

Juan Jose Rios, procurorul statului Sinaloa, a declarat că autorităţile iau în calcul toate pistele în legătură cu această crimă, inclusiv posibilitatea ca acestă să fi fost asasinat din cauza dezvălurilor făcute de Valdez.

Valdez, care a primit numeroase premii internaţionale, este autorul mai multor cărţi despre traficul de droguri şi lumea crimei organizate, inclusiv Narcoperiodismo and Los Morros del Narco.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a condamnat această "crimă revoltătoare".

Tot luni, Procuratura din statul mexican Jalisco a anunţat că directorul adjunct al unei publicaţii din oraşul Autlan a fost ţinta unui atac armat, soldat cu rănirea femeii şi decesul fiului ei.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!