ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria a majorat bugetul de cheltuieli pentru apărare pe 2018

11:30 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 16 mai /MOLDPRES/.Ungaria a decis să majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinți (324 milioane de euro) care vor fi alocați anul viitor pentru dezvoltare, potrivit cotidianului Magyar Idok, transmite marți MTI, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

În total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apărării este de 428 miliarde de forinți (circa 1,4 miliarde euro), adică echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta înseamnă cu 73,6 miliarde de forinți (circa 240 milioane euro) — sau 21% — mai mult comparativ cu anul în curs, menționează cotidianul, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Budapesta.

Programele de dezvoltare avute în vedere de autoritățile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operațiuni de luptă și a echipamentelor personale ale militarilor, dar și creșterea efectivelor de rezerviști pe bază de voluntariat.

Ministerul mai notează în același comunicat că gestionarea presiunii migrației va rămîne una din misiunile forțelor armate ale Ungariei, scop în care au fost puși deoparte 25 de miliarde de forinți (circa 81 milioane de euro) pentru operațiuni de acest tip.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!