ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

85 de funcționari ministeriali au fost arestați în cadrul anchetei privind puciul eşuat din Turcia

13:10 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Ankara, 16 mai /MOLDPRES/. Turcia a ordonat arestarea a 85 de funcționari din ministerele energiei și educației, în cadrul anchetei împotriva predicatorului acuzat de Ankara de organizarea tentativei eșuate de lovitură de stat din iulie 2016, a anunțat marți canalul CNN Turk, preluat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Noile arestări, în legătură cu care nu se cunosc deocamdată detalii, survin după ce luni justiția turcă a decis menținerea după gratii în vederea procesului a jurnalistului Oguz Guven, redactor-șef al site-ului publicației de opoziție Cumhuriyet, arestat săptămîna trecută sub acuzația de propagandă în favoarea terorismului.

Alţi ziariști de la Cumhuriyet au fost arestați în ultimele luni, acuzați de susținerea unor organizații ilegale, în contextul stării de urgență decretate după tentativa de puci din 15 iulie 2016.

În total, circa 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia sub acuzația că susțin rețeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăiește în SUA. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se întîlnește marți, la Casa Albă, cu președintele american Donald Trump, încearcă să obțină extrădarea lui Gulen.

 

 

/Editor M.Cucu/