ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Juncker salută "noua cale politică" a Franței

14:10 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 16 mai /MOLDPRES/.Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat marți pe noul prim-ministru francez Edouard Philippe într-o scrisoare făcută publică, salutînd trecerea Franței la o "cale politică nouă", relatează France Presse, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Juncker a adresat "sincere felicitări" lui Edouard Philippe — numit luni de președintele Emmanuel Macron în funcția de premier — într-o postare pe Twitter.

"Numirea dumneavoastră este pentru mine semnul că Franța, sub autoritatea președintelui său, se angajează pe o cale politică nouă, cu bărbați și femei de sensibilități diferite, dar animați de aceeași ambiție pentru a-i uni pe francezi și a-i conduce spre viitor", scrie Juncker.

Șeful executivului european, membru al Partidului Popular European (PPE, care grupează formațiuni de dreapta europene), îl asigură de asemenea de "sprijinul său deplin" pe noul premier francez, subliniind că Franța și Uniunea Europeană "se confruntă cu provocări comune în materie de relansare economică, ocuparea forței de muncă și de securitate internă și externă".

 

/Editor M.Cucu/

img17003649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!