ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Risc de atacuri teroriste împotriva navelor ruse care traversează Bosforul; Turcia a suplimentat măsurile de securitate

14:40 | 16.05.2017 Categorie: Externe

Ankara, 16 mai /MOLDPRES/.Serviciile secrete turce au intrat în posesia unor informații despre posibile atacuri din partea grupării jihadiste Statul Islamic asupra navelor militare ruse care traversează Strîmtoarea Bosfor în drumul lor spre Siria, potrivit Life.news și RIA Novosti, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Potrivit Haber Turk, care citează surse din serviciile secrete de la Ankara, teroriștii ar planifica atacuri asupra navelor ruse folosind lansatoare de rachete. Atacurile ar putea avea loc în zone în care vasele rusești sînt la o distanță foarte mică de țărm.

Forțele de securitate turcești au stabilit 146 de astfel de "zone vulnerabile" și le-au luat sub control, intenționînd să escorteze cu elicoptere și vase de patrulare navele rusești, mai scrie presa de la Ankara, citată de mass-media ruse.

Nave ale marinei ruse traversează constant Bosforul în cadrul campaniei militare din Siria, unde Moscova s-a angajat de la sfîrșitul lunii septembrie 2015.

Navele de desant și de transport ale marinei ruse participă la așa-numita operațiune ''Expresul de Siria'' care vizează transportul de muniții și echipamente pentru baza aeriana rusa din Latakia și forțele guvernamentale siriene.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!