ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a încurajat investiţiile străine în R. Moldova

15:35 | 16.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Posibilitatea realizării unui important proiect investițional în Republica Moldova a fost examinată astăzi în timpul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu conducerea companiei Kaufland SRL, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Reprezentanţii companiei au informat că sînt prezenți în Republica Moldova mai mult de un an şi au reuşit să încheie contracte de colaborare cu peste 100 de furnizori şi producători locali, care deja au fost listați pentru rețeaua de magazine Kaufland din România, cu un potenţial de export estimat la 15 milioane de euro anual.

În același timp, investitorul intenţionează să-şi extindă afacerile în Republica Moldova şi să construiască aici 15 magazine. Proiectul respectiv are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro şi prevede crearea a peste 1000 de locuri de muncă. Primele trei magazine se planifică a fi deschise anul viitor.

Prim-ministrul Pavel Filip a încurajat conducerea companiei să facă investiţii în ţara noastră, dînd asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a susţine potenţialii investitori. „Ne dorim să creștem numărul locurilor de muncă, să creștem bunăstarea cetățenilor și acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul companiilor internaționale cum este a Dumneavoastră, care pornesc proiecte importante pentru economia țării. Vreau să vă încurajez să avansăm împreună în vederea realizării cu succes a acestui proiect investiţional”, a subliniat Premierul.

În context, şeful Cabinetului de miniştri s-a referit la paşii întreprinşi de Executiv pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, între care: reducerea instituţiilor cu funcții de control și micșorarea numărului de acte permisive. În acelaşi timp, se lucrează asupra modificării legislaţiei muncii şi a eficientizării regimului de acces al străinilor pe piaţa muncii din Moldova. „Toate aceste acţiuni au ca scop încurajarea investiţiilor în economia ţării şi facilitarea activităţii antreprenorilor. Voi solicita ca proiectul Kaufland să fie inclus în lista proiectelor investiționale internaţionale monitorizate de Guvern, astfel, ca provocările care apar să fie depăşite rapid”, a menţionat Pavel Filip.

Prim-ministrul a spus că Guvernul va depune şi în continuare maximum de eforturi pentru stabilizarea și fortificarea sectorului bancar, combaterea și prevenirea corupției și este hotărît să ducă la bun sfîrşit reformele începute.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de comerț cu amănuntul din Germania şi are peste 1000 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România.

img17003654

img17003654

img17003654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!