ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență în obținerea unui permis de conducere

16:50 | 16.05.2017 Categorie: Social

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Un bărbat din Bălți a fost reținut astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru trafic de influență în obținerea unui permis de conducere, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNA, suspectul, împreună cu o rudă, ar fi pretins și primit 400 de euro pentru a influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, pentru a-i determina pe aceștia să evalueze pozitiv cunoștințele unui elev și elibera ulterior permisul de conducere de categoria „B".

În urma măsurilor de investigație, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pînă la șase ani de închisoare sau amendă în mărime de pînă la 200 mii de lei. 

Conform datelor CNA, acesta este al 19-lea caz de corupție pentru obținerea permiselor de conducere, documentat de la începutul acestui an.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)