ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul THAAD din Coreea de Sud a detectat ultima rachetă nord-coreeană

10:10 | 17.05.2017 Categorie: Externe

Seul, 17 mai /MOLDPRES/.Sistemul american antirachetă THAAD, amplasat în Coreea de Sud, a detectat racheta lansată duminică din Coreea de Nord, a declarat miercuri ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, citat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Ministrul a informat de la Seul că programul nord-coreean de înarmare cu rachete progresează mai rapid decît se aștepta.

După o primă declarație în care condamna ferm regimul de la Phenian pentru continuarea testelor nucleare și cu rachete, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit marți, cu ușile închise, pentru a dezbate noi sancțiuni de aplicat Coreei de Nord. Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a declarat presei că SUA și China colaborează la pregătirea unui proiect de rezoluție în acest sens.

La sfîrșitul ședinței Consiliului, nu s-a comunicat niciun document.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!