ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinții Trump și Erdogan reafirmă alianța SUA cu Turcia împotriva terorismului

09:20 | 17.05.2017 Categorie: Externe

Washington, 17 mai /MOLDPRES/. Președintele american Donald Trump l-a primit marți la Casa Albă pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, transmit agențiile de presă internaționale, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

După întîlnire, Trump a declarat că Statele Unite ale Americii și Turcia luptă împreună împotriva amenințării terorismului. "Poporul turc s-a confruntat cu atacuri teroriste oribile în ultimii ani și chiar recent", a reamintit el. "Relația pe care o avem va fi de neînvins" în confruntarea cu mișcarea Statul Islamic din Siria și Irak, a adăugat președintele SUA, citat de DPA.

Erdogan a avertizat însă că alianța cu milițiile kurde YPG din Siria este contrară acordurilor existente și inacceptabilă, precizează Reuters. Președintele turc a menționat că urmează să abordeze cu Trump și teme legate de energie, comerț și economie în general.

Înainte de primirea lui Erdogan, Trump a asigurat că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid.

După evenimentul oficial, președintele s-a referit și la întîlnirea sa de săptămîna trecută cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: "un foarte, foarte mare succes". "Dorim să atragem cît mai multe țări în lupta împotriva terorismului. Și acesta este unul din lucrurile minunate care se întîmplă cu Turcia", a mai spus Donald Trump. Interesul presei pentru dialogul său cu Lavrov era însă legat de dezvăluirea ziarului Washington Post că președintele a dezvăluit informații confidențiale, obținute de Statele Unite de la o țară aliată.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!