ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sediul Radioteleviziunii publice din Afganistan a fost atacat de oameni înarmaţi

12:40 | 17.05.2017 Categorie: Externe

Kabul, 17 mai /MOLDPRES/. Persoane înarmate au atacat miercuri dimineața sediul Radioteleviziunii publice afgane (RTA) din centrul orașului Jalalabad, capitala provinciei instabile Nangarhar, din estul Afganistanului, a anunțat un responsabil afgan, informează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Mai mulți oameni înarmați au intrat în clădirea RTA și forțele de securitate ripostează, nu avem alte detalii", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvînt al guvernatorului, Attaullah Khogyani, ale cărui birouri sînt situate vizavi de RTA, confirmînd informațiile mass-media locale.

Toate drumurile care duc spre această zonă au fost închise, a precizat Khogyani, care a auzit din biroul său tiruri dinspre sediul RTA.

Purtătorul de cuvînt al poliției locale, Hazarat Hussain Mashreqiwal, a confirmat intrarea forțată în clădire a unor atacatori înarmați. "Nu știm care este ținta lor exactă, însă ripostăm", a spus el.

"Imediat ce am auzit focuri de armă, am fugit, însă colegi de-ai mei sînt prinși în continuare înăuntru", a declarat un fotograf al RTA sub acoperirea anonimatului.

Clădirile Radioteleviziunii afgane sînt situate în fața birourilor guvernatorului de provincie și a cartierului general al Poliției.

Pe teritoriul provinciei Nangarhar, aflată la frontiera cu Pakistanul, se află numeroși combatanți insurgenți talibani, care au lansat la sfîrșitul lui aprilie ofensiva lor de primăvară, precum și membri ai grupării Statul Islamic (SI), care au făcut din această zonă un avanpost al lor în Afganistan.

 

/Editor M.Cucu/

 

 

img17003674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!