ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul de lege privind tichetele de masă a fost înregistrat în Parlament

13:59 | 17.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Proiectul de lege care prevede eliberarea tichetelor de masă pentru angajaţi a fost înregistrat în Parlament. Anunţul a fost făcut astăzi de speakerul Andrian Candu care a menţionat că proiectul ar putea fi examinat în luna iulie, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, acest proiect este o posibilitate legală de a oferi angajaţilor un supliment net la salariu. “Banii oferiţi de patroni pentru tichetele de masă nu se vor impozita, iar pentru agenţii economici va fi o cheltuială reductibilă. Acest sistem, implementat în mai multe ţări europene, este un instrument care pe lîngă partea socială ce ţine de sănătatea populaţiei, oferă şi posibilitatea creşterii economice pentru ţară. Astfel se luptă împotriva salariilor în plic şi a evaziunii fiscale", a opinat Candu.

Tichetele de masă se propune să fie în valoare de 45 de lei per zi efectiv lucrată. Acești bani nu se vor impozita și vor putea fi utilizați exclusiv pentru produse alimentare. Valoarea tichetelor de masă va fi indexată anual. Tichetele vor putea fi utilizate în magazine alimentare, cantine, restaurante sau cafenele. De asemenea, ele nu vor putea fi schimbate pe bani și nu va fi dat rest din valoarea tichetului.

Tot astăzi, Preşedintele Parlamentului a anunţat că în scurt timp îşi va începe activitatea un grup de lucru ce va avea misiunea de îmbunătăţire a legislaţiei audiovizualului. "Sînt peste 20 de persoane delegate de mai multe organizaţii naţionale şi internaţionale. Pînă la finele anului curent acestea vor veni cu propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei naţionale cu privire la media", a conchis Candu.

Conform sursei citate, în săptămîna curentă deputaţii nu se vor întruni în şedinţe plenare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17003680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!