ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a susținut măsurile de sporire a protecției consumatorilor

17:16 | 17.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de acţiuni pentru perioada 2017-2020 de implementare a Strategiei în domeniul protecției consumatorilor, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Documentul a fost elaborat în conformitate cu cele patru obiective majore ale Strategiei: scăderea riscului de apariţie a produselor şi serviciilor periculoase pe piaţă, reducerea nivelului tranzacţiilor prejudiciabile pentru consumatori, educarea și informarea consumatorului, eficientizarea procesului de revendicare a drepturilor şi de recuperare a prejudiciilor.

În particular, este prevăzută armonizarea cadrului normativ național cu cel al Uniunii Europene în ceea ce privește cerințele minime de calitate și inofensivitate a produselor și serviciilor. Totodată, este preconizată elaborarea și implementarea programelor sectoriale de supraveghere a pieței, cooperarea eficientă dintre autoritățile abilitate în domeniul protecției consumatorilor.

Realizarea acțiunilor planificate va fi finanțată în limitele bugetului aprobat, precum și din resursele oferite de partenerii externi de dezvoltare.