ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Tusk şi Emmanuel Macron vor eficientizarea Uniunii Europene prin politici ambiţioase

09:10 | 18.05.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 18 mai /MOLDPRES/. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, au pledat, miercuri, pentru reformarea Uniunii Europene, în sensul eficientizării procesului decizional şi implementării unor politici noi, ambiţioase, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

"Dorim reformarea Uniunii Europene, vrem o Uniune Europeană protejată mai mult, mai puţin birocratizată şi mai mult politică. Săptămîna viitoare va fi marcată de o serie de reuniuni internaţionale, pe teme climatice, pe subiecte referitoare la comerţul internaţional. În aceste domenii, rolul Consiliului European este preponderent. Vreau să ofer toate competenţele mele în activităţile europene şi mizez foarte mult pe activitatea lui Donald Tusk pentru relansarea procesului european", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro. "Cred profund în reformarea Europei", a subliniat Emmanuel Macron.

"Am venit cu un mesaj simplu. Europa are nevoie de energia dumneavoastră, de imaginaţie şi curaj, iar cînd spun Europa nu mă gîndesc la instituţii, ci la milioanele de oameni care consideră victoria dumneavoastră un semn al speranţei. Speranţa unei Europe care oferă protecţie, care înregistrează succes şi care priveşte spre viitor", a declarat, la rîndul său, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

 

 

/Editor M.Cucu/