ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost amiral american a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru corupție

11:10 | 18.05.2017 Categorie: Externe

Washington, 18 mai /MOLDPRES/.Un fost amiral al marinei americane a fost condamnat miercuri la 18 luni de închisoare pentru că a acceptat cadouri de la proprietarul unei întreprinderi cu sediul la Singapore, în cadrul unui amplu scandal de corupție ce vizează US Navy, informează joi AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Contraamiralul în retragere Robert Gilbeau (56 de ani) este persoana cu cel mai înalt grad condamnată în acest dosar. Potrivit Ministerului Public, el i-a mințit pe anchetatori pentru a ascunde relația 'ilicită' pe care o avea de 20 de ani cu omul de afaceri malaezian Leonard Francis, care conduce societatea de servicii portuare Glenn Defense Marine Asia (GDMA), subcontractor al US Navy.

Corpolentul om de afaceri singaporez — de unde și porecla 'Fat Leonard' — a recunoscut că le-a furnizat militarilor bani, alcool, prostituate și alte avantaje în natură, pentru a se asigura ca US Navy acostează în porturile unde operează societatea sa.

"Ați încălcat legea și i-ați dezonorat pe camarazii de la bord, US Navy și SUA", a declarat judecătorul Janis Sammartino în timpul audierilor din San Jose (California), potrivit cotidianului San Diego Union-Tribune.

Pînă în prezent, ancheta pentru fraudă și corupție a permis inculparea a 20 de ofițeri și foști ofițeri ai US Navy. Dintre aceștia, zece au pledat vinovat și zece dosare mai sunt în curs, potrivit Ministerului Public.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!