ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu ambasadorul Croaţiei în R. Moldova

13:28 | 18.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, a avut astăzi o întrevedere cu Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Interlocutorii au exprimat interesul reciproc în vederea avansării dialogului politic şi intensificării cooperării comercial-economice între ambele state. Viceministrul Daniela Morari a ţinut să reitereze necesitatea reluării lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrare europeană, care vine să asiste Republica Moldova în implementarea acordului de asociere în baza expertizei şi experienţei croate.

La rîndul său, ambasadorul a asigurat întreaga susţinere a statului croat pentru implementarea reformelor necesare în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

De asemenea, oficialii au discutat priorităţile pe dimensiunea cooperării regionale în contextul deţinerii de către Croaţia a preşedinţiei în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).