ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia continuă militarizarea Crimeii; un nou batalion de asalt al trupelor aeropurtate

13:50 | 18.05.2017 Categorie: Externe

Moscova, 18 mai /MOLDPRES/.Rusia a început crearea unui batalion de asalt de trupe aeropurtate, care ar trebui să devină operațional la 1 decembrie, în cadrul Diviziei aeropurtate 7, care are baza permanentă lîngă Novorossiisk, sudul Rusiei, relatează joi agenția de presă TASS, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"La decizia colegiului Ministerului Apărării (rus), un batalion de asalt de trupe aeropurtate în cadrul Diviziei 7 urmează să devină operațional în jurul datei de 1 decembrie. Batalionul va staționa în apropiere de orașul Feodosia, în partea de est a peninsulei" Crimeea, a declarat joi agenției ruse de presă citate generalul Vladimir Șamanov, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Către sfîrșitul anului 2019, a adăugat el, pe baza acestui batalion în Crimeea urmează să fie creat Regimentul 97 de asalt, al treilea ca parte componentă a Diviziei 7 vînători de munte.

Președintele rus Vladimir Putin a început miercuri o serie de întîlniri tradiționale cu șefii armatei și responsabilii complexului industrial militar, cu scopul de a pregăti un nou program federal de modernizare a armatei pînă în 2020 și a cărui elaborare a început deja.

Putin a declarat că Rusia a început deja să-și reechipeze trupele, ținînd cont de necesitatea de a consolida apărarea teritoriilor arctice și a frontierelor vestice ale țării, precum și de rezultatele operațiunii aeriene desfășurată de Moscova în Siria, conform RIA Novosti.

"Armata a primit peste 5.600 de arme ultramoderne și aproximativ 3.000 de echipamente renovate sau modernizate. Aceasta a permis ca rata de echipamente moderne să crească pînă la 58% în cadrul armatei", a declarat șeful statului rus, stabilind obiectivul ca această rată să crească pînă la 62% în 2017.

Pentru joi, președintele rus are programată o întîlnire cu unii comandanți militari la Soci, într-un format inițiat de Kremlin în 2013.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!