ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un inginer din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” a fost condamnat la închisoare pentru corupere pasivă

09:29 | 19.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Inginerul-şef al sectorului de producere Sculeni al întreprinderii de stat „Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de cinci ani, pentru corupere pasivă, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, inginerul de sector a estorcat, în perioada iulie – septembrie 2015, de la un agent economic suma de 200 mii de lei pentru vînzarea bunurilor aflate la balanţa întreprinderii, în lipsa organizării unei licitaţii. Este vorba despre plăci şi ţevi de metal şi beton armat, astfel bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 45 mii de lei.

În urma măsurilor de investigaţie, 30 000 de lei i-au fost transmise suspectului sub controlul Centrului Național Anticorupție. Agentul economic datora întreprinderii această sumă pentru bunurile mobile achiziţionate anterior. În cadrul urmăririi penale, bănuitul şi-a recunoscut vina şi a recuperat prejudiciul cauzat.

Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de cinci ani și i-a fost aplicată o amendă în sumă de 70 mii de lei.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!