ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dumitru Galagoț l-a învins pe medaliatul Jocurilor Olimpice

11:03 | 19.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dumitru Galagoț (64 kg) l-a învins ieri pe medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra Evaldas Petrauskas, chiar la el acasă, în semifinala turneului internațional ”Algirdas Socikas”, care se desfășoară la Kaunas (Lituania), comunică MOLDPRES.

În afară de Galagoț, în finala competiției s-au mai calificat coechipierii Veaceslav Gojan (56 kg), Mihail Cvasiuc (60 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg). ”Este un succes. Voi face tot posibilul ca toți membrii lotului național să se afle într-o formă sportivă maximă și la Campionatul European de la Harkov (Ucraina), care se va desfășura luna viitoare”, a declarat de la Kaunas pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Vasile Belous (69 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) au cedat ieri și s-au clasat pe locurile trei.  

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2010), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri. Dumitru Galagoț este vicecampion european (Minsk, 2013).

Algirdas Socikas a fost sextuplu campion al Uniunii Sovietice la categoria grea, dublu campion european (1953, 1955), ocupant al locului cinci la Jocurile Olimpice din 1952. A fost decorat cu ordinul Comitetului Internațional Olimpic ”Fair Play”. Turneul consacrat memoriei lui se desfășoară a 21-a oară.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17003750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!