ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegația Republicii Moldova a condamnat incidentele generate de către aşa-numitele structuri de forță transnistrene în Zona de Securitate

13:04 | 19.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. În orașul Bender s-a desfăşurat ieri şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), prezidată de delegaţia transnistreană, în cadrul căreia au fost abordate 9 subiecte, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Astfel, conform agendei a fost audiat şi aprobat raportul săptămînal cu privire la situaţia curentă din Zona de Securitate (ZS).

Un subiect important readus în discuţii de către delegaţia moldovenească în CUC, a fost cel cu privire la măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a asigura transparența militară totală în ZS în conformitate cu prevederile Acordului din 21.07.1992, care însă a fost transferat pentru consultări suplimentare la următoarea ședință.

Ulterior, au fost prezentate unele informaţii de către reprezentanţii Ucrainei şi Misiunii OSCE în Republica Moldova despre activitatea și şedinţa grupurilor de lucru responsabile de examinarea situaţiei posturilor amplasate în Zona de Securitate și de menţinerea ordinii de drept. Acestea urmează să-și continue activitatea conform procedurilor stabilite.

Delegația moldovenească în Comisie a difuzat o adresare cu privire la incidentul ce a avut loc pe 30 aprilie 2017 în care se condamnă obstacolele şi impedimentele impuse artificial în calea liberei circulații a persoanelor prin Zona de Securitate, precum și încălcarea drepturilor acestora de către aşa-numitele structuri de forță transnistrene. 

img17003760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!