ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scotland Yard anunță că Julian Assange va fi arestat dacă părăsește Ambasada Ecuadorului din Londra

14:10 | 19.05.2017 Categorie: Externe

Londra, 19 mai /MOLDPRES/.Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi arestat dacă părăsește Ambasada Ecuadorului din Londra, a anunțat vineri Scotland Yard, relatează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Poliția britanică a declarat că este "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta iese din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde se află refugiat de aproape 5 ani, după abandonarea de către justiția suedeză a anchetei privind acuzațiile de viol formulate împotriva sa, relatează AFP.

"Acum că autoritățile suedeze au abandonat ancheta, Assange este căutat pentru o infracțiune mai puțin gravă. Poliția londoneză va folosi mijloacele adecvate pentru acest delict", a afirmat Scotland Yard într-un comunicat. Assange a încălcat în 2012 condițiile eliberării pe cauțiune în Marea Britanie.

Decizia justiției suedeze anunțată vineri de a renunța la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva lui Assange reprezintă o victorie pentru australianul de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!