ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri prezidențiale în Iran: Rohani "îl devansează" pe conservatorul Raisi

10:00 | 20.05.2017 Categorie: Externe

Teheran, 20 mai /MOLDPRES/.Președintele în exercițiu al Iranului, Hasan Rohani, un moderat, "îl devansează" pe principalul său contracandidat, conservatorul Ebrahim Raissi, în alegerile prezidențiale desfășurate vineri, au anunțat sîmbătă televiziunea de stat Irib și ministrul adjunct de interne, Ali Asghar Ahmadi, transmit AFP și Reuters, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Din cele 25,9 milioane de buletine de vot deschise, Rohani a obținut 14,6 milioane de voturi, iar Raisi 10,1 milioane", a declarat Ahmadi, într-o intervenție la postul Irib.

În procente, aceasta înseamnă că, potrivit acestor rezultate parțiale, Rohani a obținut circa 56% din voturi, iar Raisi 39%.

Potrivit oficialului, au votat "peste 40 milioane" din cei 56,4 milioane de alegători înscriși pe listele electorale.

Rezultatele finale ale scrutinului urmează să fie anunțate în cursul zilei de sîmbătă, a mai indicat Ahmadi.

Într-o primă reacție și chiar înainte de anunțul ministrului adjunct de interne, lideri conservatori au recunoscut victoria lui Rohani.

"Primele numărători ale voturilor arată că dl Rohani este învingătorul (...) și trebuie felicitat", a transmis Alireza Zakani, fost deputat conservator care a participat activ la campania împotriva realegerii actualului președinte.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!