ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul britanic Theresa May nu acceptă reprezentanți ai Scoției la negocierile pentru Brexit

10:40 | 20.05.2017 Categorie: Externe

Edinburg, 20 mai /MOLDPRES/.Premierul britanic Theresa May a refuzat vineri participarea unor reprezentanți ai Scoției la negocierile pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"La aceste negocieri voi negocia ca prim-ministru al Regatului Unit. Vom continua să discutăm și să colaborăm cu guvernul scoțian și cu celelalte administrații regionale, dar, în ceea ce îi privește pe cei care vor fi la masa negocierilor, alegerea din 8 iunie este foarte clară — voi fi eu sau Jeremy Corbin", liderul opoziției laburiste, a spus May la Edinburg, unde a prezentat programul Partidului Conservator pentru alegerile legislative de luna viitoare.

May a respins astfel o solicitare a premierului scoțian Nicola Sturgeon, care dorește ca Scoția să rămînă în Uniunea Europeană sau cel puțin în piața unică europeană. Poziția guvernului regional de la Edinburg se bazează pe votul majorității scoțienilor împotriva Brexit, la referendumul din iunie 2016.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!